Partidul Miscarea Populara (PMP) saluta masurile pentru depesedizarea aparatului bugetar, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al PMP, Mihail Neamtu, care a cerut insa Guvernului Ludovic Orban "sa nu politizeze aceste institutii ale statului, asa cum a facut PSD".

"Vrem sa salutam masurile Guvernului Ludovic Orban de depesedizare a aparatului bugetar. Este un bun inceput pe care noi il salutam cu sinceritate. Miscarea Populara este parte din acelasi grup politic din Europa, Grupul Popularilor, si exista evident o convergenta de filosofie administrativa. Dar nu s-a facut destul. Romania este intr-un punct critic. Daca in anul 2004, sub Guvernul Adrian Nastase, 800.000 de oameni functionau in aparatul bugetar, astazi am ajuns la aproape 1.300.000 si aparatul bugetar este pur si simplu nesustenabil", a spus Mihail Neamtu (foto), potrivit Agerpres.

El a adaugat ca "ne trebuie oameni competenti in structurile statului si din acest punct de vedere atragem atentia chiar si Guvernului Orban sa nu politizeze aceste institutii ale statului, asa cum a facut PSD. Mesajele care ne-au venit dupa numirile facute la Metrorex si Transelectrica nu sunt chiar incurajatoare. Nu e normal, din punctul nostru de vedere, sa iti iei oamenii de la partid si sa ii muti cu totul intr-o companie de stat. Nu e tocmai directia cea mai buna".

Mihal Neamtu a subliniat ca "depesedizarea inceputa de premierul Ludovic Orban" trebuie sa continue, sustinand ca cei peste 100 de consilieri si secretari de stat care au fost dati afara sunt "prea putini". Pe de alta parte, el a precizat ca este important ca PNL, la randul sau, "sa nu politizeze si sa nu puna oameni incompetenti".

"In acelasi timp, da, ne dezamageste faptul ca politizarea, din pacate, ramane valabila pentru anumite companii de stat si s-a intamplat la Metrorex, la Transelectrica si nu vrem ca acest lucru sa se intample mai departe. (...) Este obligatoriu ca in structurile aparatului de stat sa avem oameni competenti. Nu oameni politici. Doamna de la Metrorex a terminat Universitatea Athenaeum. Eu nu am auzit de ea pana am citit CV-ul dansei. E un pic complicat. Ce a facut doamna de la Metrorex pentru transportul public inainte sa vina pe pozitia de director? E o intrebare. Iar PMP o pune nu pentru ca nu avem un dialog bun cu colegii de la PMP, ci pentru ca nu acceptam aceasta dubla masura: ceri PSD-ului sa puna oameni valorosi si tu nu faci neaparat ceea ce promiti. E cazul ca si colegii de la PNL sa fie atenti atunci cand fac numiri. Sa nu politizeze si sa nu puna oameni incompetenti", a declarat Neamtu.

Totodata, el a spus ca i se pare corect "sa dai unui guvern doua luni de gratie".

"Ii asteptam pe colegii nostri de la PNL cu aceste masuri si vom vedea cum arata aceste masuri pe care le vor lua pentru debirocratizarea tarii. Dupa cele doua luni de gratie, PMP va veni cu mesaje foarte clare si foarte tintite, dar pana atunci noi suntem un partener loial in ceea ce inseamna reformele de care tara are nevoie", a adaugat el.

Premierul Ludovic Orban a declarat marti ca era necesara numirea urgenta a unui consiliu interimar de supraveghere la Transelectrica, subliniind ca selectia specialistilor continua pentru a numi un consiliu pe termen lung. Mariana Miclaus este, incepand de marti, noul director general provizoriu al Metrorex, dupa expirarea contractului de mandat al actualului director, Marin Aldea. Miclaus a condus, in cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finantarilor Externe, avand o experienta de peste 30 de ani in cadrul societatii.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri