Premierul Ludovic Orban a acuzat, miercuri seara, la Digi24, noile piedici puse de PSD, dand ca exemplu cazul presedintelui Casei Nationale de Pensii, care a intrat in concediu medical, si astfel nu pot fi calculate pensiile oamenilor care se pensioneaza.

„Presedintele Casei de Pensii (Ioan - Petru Caprariu, n.red.) si-a luat concediu medical, parca special ca sa creeze probleme in plata pensiilor. Ei creeaza niste situatii de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai vazut, in conditiile in care sunt intarzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii si asteapta deciziile de pensionare, sunt intarzieri de o luna, de doua, de trei luni de zile in calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii si asteapta deciziile pe pensii si el intra in concediu medical”, a spus Ludovic Orban.

„Probabil stia ca urmeaza sa fie schimbat si din cauza asta a intrat in concediul medical”, a precizat premierul, adaugand ca „normal” fiind intrebat daca vrea sa-l dea afara.

„Trebuie demisi toti cei care au fost pusi de PSD si care sunt responsabili de situatia critica in care ne gasim”, a completat el.

Orban a continuat: „Si la toti, la ANRM, care a ajuns intr-o situatie dezastruoasa, cu omul care e pus de Arsene (Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt), la ANSVSA suntem intr-o situatie de risc major, pentru ca exista riscul la nivelul Comisiei Europene sa se ia decizia de interdictia privitor la exportul carnii de porc si a produselor de carne de porc”.

„Am ajuns in punctul asta pentru ca a existat un plan de actiune care a fost discutat cu specialistii de la nivel european, plan de actiune care nu a fost pus in practica. Europenii spun: vrem sa vedem un plan de actiune, ca sunteti seriosi si ca vreti sa combateti pesta porcina. Ori planul ala de actiune a fost trimis la Bruxelles si din el a fost pus in practica te miri ce!”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri