Premierul Ludovic Orban a acuzat, miercuri seara, la Digi24, noile piedici puse de PSD, dand ca exemplu cazul presedintelui Casei Nationale de Pensii, care a intrat in concediu medical, si astfel nu pot fi calculate pensiile oamenilor care se pensioneaza.

„Presedintele Casei de Pensii (Ioan - Petru Caprariu, n.red.) si-a luat concediu medical, parca special ca sa creeze probleme in plata pensiilor. Ei creeaza niste situatii de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai vazut, in conditiile in care sunt intarzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii si asteapta deciziile de pensionare, sunt intarzieri de o luna, de doua, de trei luni de zile in calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii si asteapta deciziile pe pensii si el intra in concediu medical”, a spus Ludovic Orban.

„Probabil stia ca urmeaza sa fie schimbat si din cauza asta a intrat in concediul medical”, a precizat premierul, adaugand ca „normal” fiind intrebat daca vrea sa-l dea afara.

„Trebuie demisi toti cei care au fost pusi de PSD si care sunt responsabili de situatia critica in care ne gasim”, a completat el.

Orban a continuat: „Si la toti, la ANRM, care a ajuns intr-o situatie dezastruoasa, cu omul care e pus de Arsene (Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt), la ANSVSA suntem intr-o situatie de risc major, pentru ca exista riscul la nivelul Comisiei Europene sa se ia decizia de interdictia privitor la exportul carnii de porc si a produselor de carne de porc”.

Citeste si:
Firea taie 50 mil. lei din banii alocati pentru biserici
Gabriela Firea taie 50 mil....

„Am ajuns in punctul asta pentru ca a existat un plan de actiune care a fost discutat cu specialistii de la nivel european, plan de actiune care nu a fost pus in practica. Europenii spun: vrem sa vedem un plan de actiune, ca sunteti seriosi si ca vreti sa combateti pesta porcina. Ori planul ala de actiune a fost trimis la Bruxelles si din el a fost pus in practica te miri ce!”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea ii propune lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei