Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, a reusit sa se impuna in cinci judete din tara la alegerile desfasurate weekend-ul acesta. Astfel, locuitorii din Teleorman, Giurgiu, Olt, Gorj si Mehedinti au votat in proportie de peste 50% in favoarea candidatului social democrat.

Cel mai bun scor obtinut de catre Viorica Dancila a fost in Teleorman, acolo unde a obtinut 59,2% din voturi.

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Social Democrat, Adrian Gadea, a precizat pentru Agerpres ca, in Teleorman, dupa finalizarea numaratorii paralele, Viorica Dancila a obtinut 59,17% din voturi si este urmata de Klaus Iohannis, creditat de 40,83% dintre alegatorii din judet.

La turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in Teleorman s-au prezentat la urne 163.774 de alegatori, inregistrandu-se o prezenta la vot de 53,06%.

In patru sectii de votare din judet, in satele Gresia, Zlata, Bratcovu si Dulceni, prezenta la vot a fost de peste 100%, iar in alte trei sectii, tot din mediul rural, alegatorii s-au prezentat la vot in proportie de peste 90%. La polul opus se situeaza trei sectii, din Alexandria, Turnu Magurele si Rosiorii de Vede, unde prezenta la vot a fost sub 30%.

La nivelul judetului, in listele electorale permanente au fost inscrisi 308.626 de alegatori si au fost deschise 334 de sectii de votare.

La primul tur al alegerilor prezidentiale, Viorica Dancila a fost votata de 47% dintre teleormaneni, iar Klaus Iohannis de 30%, inregistrandu-se o prezenta la vot de 50,29%.

Citeste si:
De ce sunt bolarzii ascutiti? Primarie: Nu sunt, sunt "tesiti"!
De ce sunt bolarzii ascutiti?...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
New York Times: Destul! Romanii resping anii de scandal si haos