Dupa luni de tacere, Ion Iliescu a acordat primul interviu pentru o agentie de presa din Rusia. TASS: A facut o exceptie pentru noi

Dupa doi ani de tacere, timp in care Ion Iliescu nu a dat declaratii sau interviuri pentru presa din Romania, fostul presedinte a acordat un interviu pentru agentia guvernamentala de presa din Rusia, TASS, in care, printre altele, a vorbit despre importanta normalizarii relatiilor dintre cele doua tari, noteaza Digi24.ro.

Nikolai Morozov, jurnalistul care a realizat interviul, spune in deschiderea acestuia ca fostul presedinte, ajuns la 89 de ani, nu mai are iesiri publice, a cerut urna mobila la ultimele alegeri, nu mai acorda interviuri, dar „pentru corespendentul TASS, Iliescu a facut o exceptie”.

„Pe langa evidenta orientare pro-Vest a Romaniei, intotdeauna ati militat pentru o relatie normala cu Rusia. Cu toate acestea, evenimentele au avut un curs diferit. Cum evaluati starea actuala a relatiilor bilaterale si cum ar trebui sa arate, de fapt, aceste relatii?” - este una dintre intrebarile adresate de catre corespondentul TASS.

Ion Iliescu spune ca, astazi, relatiile dintre Romania si Rusia nu pot fi numite normale dupa niciun criteriu, iar politicienii romani ar trebui sa inteleaga importanta normalizarii relatiilor cu Rusia.

Citeste si:
Dosarul Revoluției: Curtea Supremă cere refacerea unei părți din...
Un pas înapoi în Dosarul...
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri