Premierul Ludovic Orban a anuntat joi, in debutul sedintei de guvern, ca a decis ca guvernul sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor in doua tururi.

”PNL sustine alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetatenilor Acum doi ani am initiat un proiect de lege pentru a transpune vointa oamenilor de imbunatatire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligatiei ca primarul sa fie ales cu 50% plus unul. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar in Parlament la o defuncta Comisie de cod electoral pentru a impiedica adoptarea de catre plenul Camerei. Ca atare am luat decizia de a ne angaja raspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor in doua tururi”, a spus Orban, citat de G4Media.

”E vremea sa facem ce ne cer oamenii. Sigur ca acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie sa ne asumam acest risc. Guvernul are obligatia de a imbunatati cadrul democratic”, a mai spus Orban.

”De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar ca noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic si ceea ce isi doresc oamenii, nu potentatii. Probabil ca multi primari doresc alegeri intr-un tur. Pentru a imbunatati performanta administratiei locale e vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unul din cetatenii dintr-o comunitate locala. Existenta unui tur doi presupune negocierea unei majoritati in CL care sa permita realizarea proiectelor. Ca atare, e vremea sa facem ce vor oamenii”, a mai spus premierul Orban.

Reamintim ca presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca PSD nu e de acord cu revenirea la alegerea primarilor in doua tururi si a amenintat cu o motiune de cenzura.

Citeste si:
Curtea Constituțională a respins Ordonanța de Urgență pentru...
Curtea Constituțională a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Primăria Mangalia cheltuiește 54.000 de euro pe…curse de mașini, în mai
Setari Cookie-uri