Guvernul Orban 2 vrea sa modifice Codurile penale, proces care, potrivit programului de guvernare facut public de PNL, ar trebui sa se bazeze pe ” un proiect coerent si unitar elaborat de o comisie de specialisti in domeniu sub coordonarea Ministerului Justitiei, la care reprezentantii CSM si ai organizatiilor profesionale ale magistratilor, precum si ai profesiilor juridice sa participe cu statut de membru”, scrie G4Media.ro.

Modificarea Codurilor penale ar urma sa fie precedata de o dezbatere cu societatea civila si profesiile juridice si sa aiba la dispozitie ”avize consultative prealabile ale Comisiei de la Venetia”, potrivit programului de guvernare.

In ceea ce priveste lupta anti-coruptie, programul de guvernare se margineste sa arate ca ”dimensiunea preventiva din Strategia Nationala Anticoruptie are un rol esential, iar Guvernul va concentra actiunea sa pe aspectul preventiei in institutiile guvernamentale”. Legat de DNA, programul indica faptul ca ”va sprijini constant activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, alocand resursele logistice, financiare si de resurse umane necesare”.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Proiectele localitatilor infratite cu cele din Moldova ar putea...
Guvernul cauta un instrument...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
CCR a decis: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională
Setari Cookie-uri