Vlad Voiculescu, fost Ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos si candidatul la Primaria Bucuresti din partea PLUS, si-a lansat astazi “planul pentru Bucuresti”, printr-o conferinta de presa. Pe primul loc in prioritatile sale se afla reducerea poluarii din Capitala.

Pe locul doi in prioritatile sale se numara digitalizarea serviciilor publice din Capitala, urmata de zona educationala si recreationala. Totodata Vlad Voiculescu nu neglijeaza zona antreprenoriala.

“Bucuresti-Ilfov este una dintre regiunile europene cu cea mai scazuta calitate a guvernarii locale: Indicele European de Calitate a Guvernarii (EQI) plaseaza capitala pe ultimele locuri privind performanta administratiei publice. Si nu este dificil de înteles de ce: atunci cand ne gandim la problemele pe care le are Bucurestiul din punct de vedere administrativ, le asociem imediat cu coruptia, opacitatea, calitate scazuta, lipsa datelor si a standardelor, lipsa viziunii strategice, executia bugetara deficitara, prioritizarea discretionara a investitiilor, servicii publice deficitare sau subcapacitate, si altele.

Provocarile complexe ale unui oras mare precum Bucurestiul sunt interconectate, iar gandirea administrativa traditionala, fragmentata, nu le poate aborda responsabil si sustenabil”.

Siguranta cetatenilor, traficul, dar si planificarea urbana eficienta si consolidarea cladirilor se afla, de asemenea, in planul prezentat de Vlad Voiculescu. Citeste aici un interviu cu Vlad Voiculescu realizat recent de wall-street.ro.

Vezi aici echipa sa si detalii despre candidatura lui Vlad Voiculescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
In ce oras mai gasesti de inchiriat doua camere cu 200 euro pe luna
Setari Cookie-uri