Dincolo de pensia speciala, parlamentarii au parte de un tratament aparte si cand vine vorba de banii pe care trebuie sa ii plateasca pentru un pranz. Preturile practicate la cantina de la Camera Deputatilor pot fi considerate de domeniul fantasticului in perceptia unui simplu angajat.

La o prima citire a meniului, multi cetateni care nu sunt la curent cu preturile pe care le platesc alesii pentru un pranz ar putea considera ca moneda afisata este una gresita, fiind vorba de fapt de moneda euro.

Confuzia poate fi pusa pe seama faptului ca alesii platesc sume extrem de mici pentru a-si astampara foamea. De exemplu, pentru o supa de zarzavat, acestia scot din buzunar 2,70 de lei, pentru una de pui 3,21 de lei, iar pentru un bors taranesc de legume 2,63 de lei. Singura care pare sa ii “stoarca” de bani pe alesi este cea de burta, care ajunge la un pret “astronomic” in comparatie cu celelalte tipuri, respectiv 8,05 lei.

Preturile continua sa fie extrem de mici si cand vine vorba de o portie de pui cu rosii, al carei gramaj poate ajunge pana la 230 de grame, care este vanduta cu 4,51 de lei, o portie de cartofi la cuptor cu rozmarin care este 3,18 lei sau o pulpa de porc la tava care ajunge la 5,77 de lei. Puteti consulta meniul complet in imaginea de mai jos:

Astfel, in urma unui calcul simplu, un ales plateste pentru un bors taranesc de legume (400 de grame), un pui cu rosii (120/230 de grame), pilaf taranesc (250 de grame) si salata asortata (200 de grame) suma de 14,03 lei.

Poti citi AICI despre nivelul la care ajung pensiile speciale ale parlamentarilor.

Restaurantul este sub­ven­tionat de la buget, iar toate preparatele sunt cumparate la licitatie, conform precizarilor oferite de Secretariatul General al Camerei Deputatilor pentru Libertatea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri