Senatorul PSD Lucian Romascanu a afirmat ca scutirea angajatilor din presa de impozitul pe venit nu este o masura cu caracter electoral, prin care s-ar incerca sa se castige simpatia unei categorii sociale.

"Nu poate fi vorba de mita faptul ca scutesti de taxe o categorie sociala, ci o masura de stanga sanatoasa, pe care cred ca jurnalistii truditori o apreciaza, potrivit Agerpres. Am dat mii de euro la doctori si nu ne-a votat nici unul, noi nu dam salarii ca sa fim votati, nu dam scutiri de taxe ca sa fim votati", a declarat Romascanu la Buzau, in cadrul unei conferinte de presa.

Senatorul social-democrat a adaugat ca in domeniul presei exista "o categorie la care lumea nu se gandeste, ziaristii truditori".

"Noi avem in fata noastra tot timpul vedetele meseriei de ziarist, scutirea de taxe pentru ziaristii importanti ai tarii nu ar insemna un beneficiu. In strategia unui partid de stanga este si sprijinul categoriilor defavorizate, iar jurnalismul este o categorie defavorizata, sa muncesti in redactie de dimineata pana seara pe 10 milioane pe luna, pe 15 milioane, 10% conteaza, la 5.000 de euro pe luna, sigur, si acolo sunt niste bani, dar nu prea mai simti nevoia", a mai spus fostul ministru al Culturii.

El a apreciat ca "este o masura buna, indiferent de opiniile purtatorilor de mesaje ai breslei".

Citeste si:
Studiu: Romanii cred ca IT-ul va fi cel mai cautat domeniu in viitor
Studiu: 77% dintre romani...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Guvernul ''să nu ignore'' avertismentul ONU legat de o criză alimentară
Setari Cookie-uri