Premierul Ludovic Orban a salutat, joi, decizia de demitere a profesorului Adrian Streinu-Cercel din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19.

"Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte, a durat cam mult", a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.ro.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, precizând că acesta nu mai este nici membru al comisiei.

Cine îl va înlocui pe Streinu-Cercel

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a spus Nelu Tătaru, scrie Digi24.

„În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai precizat ministrul Sănătății.

El a adăugat că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative.

Planul mai prevedea și măsuri economice catalogate drept populiste de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Citește și Scenariul lui Streinu-Cercel privind reluarea activităților, fără restricții: Dacă stăm potoliţi în aceste zile, estimez că la jumătatea lunii iulie

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri