Ciolacu, despre demiterea lui Streinu-Cercel: Politrucii PNL nu suportă specialiştii care spun adevărul

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că Adrian Streinu-Cercel a fost demis nu pentru că i s-ar reproşa ceva în activitatea sa de specialist, ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea "era speriată de ce urma să vină", a propus un plan de măsuri, "un plan care nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări".

"Politrucii PNL nu suportă specialiştii care spun adevărul. De asta a fost demis profesorul Streinu-Cercel. Citeam mai devreme în presă că Statul New York şi Austria au finalizat deja testarea prin sondaj a populaţiei. Au date exacte acum şi ştiu cum să planifice reîntoarcerea la activitate şi relansarea economiei. La noi, profesorul Streinu-Cercel - cel care a propus testarea prin sondaj, tocmai a fost demis. Nu pentru că i s-ar reproşa ceva în activitatea sa de specialist. Ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea - mai puţin preşedintele Iohannis şi PNL - era speriată de ce urma să vină, Streinu-Cercel a propus un plan de măsuri, un plan ce nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Mai mult, adauga el, "inclusiv public, i s-a reproşat delictul de opinie, deoarece acelaşi profesor Streinu-Cercel a avut curajul să le-o spună verde în faţă că în România nu se testează. Nu pentru că nu am avea capacitate, ci pentru că Guvernul nu vrea. De asta l-au şi înlocuit cu o persoană care a spus că statul român testează şi aşa prea mult".

El a adăugat că "mistificarea de la cel mai înalt nivel o cred doar cei care au făcut-o" şi a afirmat că oamenii au văzut că, "în România normală condusă de liberali, specialiştii încurcă".

"Pentru că specialiştii nu fac jocul unui guvern de paie, incompetent şi de rea-credinţă, pentru că specialiştii au curajul să spună adevărul, pentru că specialiştii nu pot fi controlaţi. Şi, de aceea, trebuie înlocuiţi cu politruci", a menţionat Ciolacu.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: Vom depune o moțiune simplă împotriva ministrului...
Marcel Ciolacu: Vom depune o...

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

"Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii", a anunţat MS.

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri