Dacian Cioloş: În multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a apreciat că, în condiţiile actuale de campanie, în foarte multe localităţi sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii "nu se trezesc şi dacă nu le-a fost suficient ca să tragă concluzii" legate de funcţionarea administraţiei locale.

"Haideţi să fim cinstiţi! În condiţiile de campanie electorală pe care le avem în momentul de faţă, în foarte multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc şi dacă nu le-a fost suficient ca să tragă concluzii legate de funcţionarea administraţiei locale. Dincolo de scor, obiectivul nostru e să câştigăm. Să câştigăm în Bucureşti, în Iaşi, în Timişoara, în Constanţa, în Braşov şi aşa mai departe, inclusiv în mediul rural şi să venim cu oferte pentru oamenii de acolo, ca să aibă încredere în noi", a precizat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia prezentării Planului USR PLUS pentru alegerile locale, potrivit Agerpres.

La rândul său, Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a arătat că este greu de făcut estimări în ceea ce priveşte participarea la vot, în condiţiile în care România este una dintre puţinele ţări care organizează un scrutin în condiţii de pandemie.

"Nu există o experienţă în ultimii zeci de ani, nicăieri în lume de alegeri pe timp de pandemie. Chiar acum, în ultimele luni, practic, România e printre puţinele ţări care organizează alegeri în acest context. E complicat de făcut o anticipare dacă vom avea o prezenţă de 38 sau de 52. De aceea, şi aceste mesaje pe care le dăm cu toţii - e important să înţelegem că acest virus nu va dispărea într-o săptămână-două-trei, că va trebui să ne adaptăm cu toţii, ca societate, la coabitarea nişte luni de zile, poate mai mult, cu acest virus. (...) Mesajul nostru este: mergeţi la vot pe 27 septembrie, respectând măsurile de distanţare, purtaţi mască, mănuşi, dezinfectaţi-vă mâinile, evitaţi aglomerările, dar mergeţi şi votaţi, pentru că decidem o perioadă lungă, decidem încă patru ani şi, probabil, încă patru", a spus el.

Barna a subliniat că, dincolo de câştigarea alegerilor, pentru reprezentanţii USR PLUS un obiectiv important îl constituie să facă parte din majorităţile de la nivelul consiliilor locale.

Citeste si:
Dacian Cioloș refuză ”târguielile” pentru o guvernare cu liberalii
Dacian Cioloș refuză...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

"Obiectivul este să câştigăm şi, de asemenea, să contribuim la majorităţi în cât mai multe autorităţi locale. Forţa cu care vine USR PLUS în această campanie este exact faptul că am reuşit în patru ani să ne extindem la nivel naţional şi să venim cu oameni care vor constitui majorităţi în consiliile locale, pentru că dezvoltarea unei comunităţi ţine exact de numărul de consilieri. De fapt, acesta este obiectivul la care ne vom uita foarte atenţi - în câte UAT-uri, dintre cele în care candidăm, vom fi parte din majorităţile care se vor forma după alegeri. (...) Ceea ce face USR PLUS este să creeze acea breşă prin care vechile mafii înţepenite vor fi mişcate şi lucrurile vor începe să se schimbe", a arătat Barna.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri