Ludovic Orban: România va beneficia în următorii ani de oportunităţi pe care nu le-a mai avut

Ludovic Orban consideră că România va beneficia, în următorii ani, de oportunităţi de dezvoltare pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă.

"Din fericire, România va beneficia în următorii cel puţin şapte ani, dacă nu şi mai mult, de oportunităţi pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă. În primul rând, România este o ţară din ce în ce mai atractivă pentru partenerii ei economici internaţionali. În al doilea rând, România va beneficia de finanţare cum nu a beneficiat în istoria sa. Finanţări externe importante, fie din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, fie din facilitatea de rezilienţă şi recuperare decisă la nivel european, fie din alte programe (...) care beneficiază de finanţare de la bugetul Uniunii Europene", a declarat Ludovic Orban, la Drobeta Turnu-Severin, potrivit Agerpres.

El a adăugat că accentul trebuie pus pe pregătirea accesării fondurilor care se vor afla la dispoziţia ţării noastre.

"Următorii ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea economică a României. Noi am luat decizia fermă de a pregăti cu minuţiozitate fiecare program, fiecare domeniu de activitate, fiecare proiect, astfel încât în momentul în care banii vor fi accesibili, noi să fim pregătiţi să-i utilizăm cât mai repede, cât mai eficient şi cu cât mai multe efecte benefice pentru viaţa de zi cu zi a românilor şi pentru dezvoltarea economică a României", a precizat prim-ministrul.

Şeful Guvernului a reamintit că programul de investiţii şi relansare economică vizează dezvoltarea infrastructurii de transport, infrastructurii energetice, comunicaţiilor, infrastructurii de sănătate, infrastructurii educaţionale, care să pună bazele unei modernizări rapide a României.

Citeste si:
Cîțu spune că pensiile nu vor fi mărite în acest an
Ministrul Finanțelor spune că...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la prezentarea proiectului noii termocentrale Romgaz-GSP Power din satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, în apropiere de Drobeta Turnu Severin.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri