Dacian Cioloș refuză ”târguielile” pentru o guvernare cu liberalii

Ludovic Orban a reacționat la afirmația copreședintelui USR PLUS Dacian Cioloș, care a spus că nu va sta la “târguieli” privind o eventuală guvernare cu liberalii. Liderul PNL a declarat că este interesat de datele alegerilor locale, și anume că PNL a obținut cele mai multe voturi politice la nivel național, 34%, în timp ce USR a ieșit pe locul 3, cu 13%, scrie Digi24.

Ludovic Orban a vorbit la B1 TV şi despre afirmația copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, care a spus că eventualele parteneriate după alegerile parlamentare vor fi gândite în funcţie de viziunea proprie privind modul în care România trebuie să fie guvernată şi nu se va sta la "târguieli", USR PLUS urmând să explice principiile pentru construirea bunei guvernări.

“Cum adică nu va negocia? Împreună l-am sprijinit pe Nicușor Dan. Pe mine mă interesează datele. PNL a câștigat alegerile, cu 34%, pe locul doi a fost PSD, cu 30%, asta la votul politic, acum facem analizele pe votul pentru primari, votul pentru consilieri locali, votul pentru președinți de consilii județene, și pe locul trei USR, cu 13%. Acesta e rezultatul, iar ca și câștiguri am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timișoara și de la Brașov ale USR-PLUS. Foarte bine, asta a fost voința alegătorilor, deși ambii primari pe care i-am avut noi au niște rezultate deosebite în administrare – sigur, poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd, în Timișoara nu știu câte pasaje, nu știu câte dezvoltări imobiliare spectaculoase, sistem de management al traficului”, a afirmat președintele PNL.

Dacian Cioloş a declarat că eventualele parteneriate după alegerile parlamentare vor fi gândite în funcţie de viziunea proprie privind modul în care România trebuie să fie guvernată.

Citeste si:
USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri
USR-PLUS îl propune pe Dacian...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri