Ludovic Orban: Am fortificat parteneriatul strategic cu Franța

Prim-ministrul Ludovic Orban se află într-o vizită oficială la Paris, unde a purtat discuții cu premierul francez, Jean Castex. Potrivit primelor declarații ale lui Ludovic Orban, parteneriatul strategic al României cu Franța a fost fortificat.

Semnat în 2009, actualizat în 2016 și reînnoit în 2018, actul foii de parcurs dintre România și Franța a fost resemnat pe 26 octombrie 2020, în prezența premierului Orban, pentru următorii patru ani.

Ludovic Orban susține că au fost întărite relațiile bilaterale dintre cele două state, dar și poziția comună privind raporturile internaționale.

”Am întărit cooperarea în domeniul economic. În plus, am discutat despre noi oportunități privind domeniile energetic, apărării, dar și cultural. De asemenea, la masa discuțiilor au fost dezbătute și cooperarea la nivelul nuclear civil, dar și reparația reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”, a declarat premierul României.

Nu în ultimul rând, acesta a menționat că a fost acordată o atenție deosebită aderării României la spațiul Schengen.

Citeste si:
Francezii vor avea în curând trenuri cu hidrogen
Francezii vor avea în curând...

Sursa foto: Agerpres FOTO
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri