În cadrul negocierilor din coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR s-a discutat și despre gestionarea agențiilor guvernamentale, unde numirile se realizează politic. În urma consultărilor, PNL va numi conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), iar USR PLUS pe cea a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), au declarat mai multe surse politice pentru G4Media.

În ceea ce privește funcțiile administrative, Ludovic Orban a declarat că aceste numiri, care nu sunt politice, vor fi ocupate „prin concurs organizat transparent”.

"Există acele instituţii care sunt conduse de persoane care deţin funcţii de demnitate publică, adică de secretar de stat, subsecretar de stat - aceste funcţii de demnitate publică sunt funcţii politice, de răspundere politică şi normal că ele vor fi exercitate de reprezentanţi ai formaţiunilor politice din cadrul coaliţiei de guvernare. În ceea ce priveşte palierul administrativ de funcţie publică, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul structurilor din teritoriu care pot fi regionale sau la nivel judeţean, susţinem o modificare clară a legislaţiei (...) astfel încât toate funcţiile publice să fie ocupate printr-un concurs organizat transparent la care să poată participa oricine îndeplineşte condiţiile de participare şi selecţia să fie obiectivă astfel încât cei mai buni să ocupe funcţiile publice", a declarat Orban, la finalul unei noi runde de negocieri pe marginea programului de guvernare, potrivit Agerpres.

El a precizat că, în cadrul discuţiilor de sâmbătă, reprezentanţii partidelor din coaliţie au definit "arhitectura instituţională guvernamentală şi (...) modul de gestiune al poziţiilor de răspundere pe palierele 2 şi 3 ale guvernării".

"Fiind un guvern de coaliţie, am discutat şi asupra detaliilor de funcţionare în interiorul Guvernului, în interiorul ministerelor între miniştri, secretari de stat, preşedinţi de agenţii. De asemenea, am finalizat o orientare asupra modului în care urmează să fie definite poziţiile de rang 2 şi 3 din structura Guvernului", a adăugat liderul PNL.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri