Chelneriță angajată pe post de inginer la Apele Române: Cîțu trimite Corpul de Control la instituție

Florin Cîțu anunță că în urma informațiilor apărute în spațiul public a cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române, unde o chelneriță a fost angajată pe post de inginer.

”În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme, fară conflict de interese.”, precizează Florin Cîțu.

Jurnaliștii de la Recorder au publicat o investigație conform căreia o tânără care a lucrat ca ospătăriță a ajuns unul dintre cei mai proaspeți angajați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, fără a da concurs.

”Am decis ca până la numirea secretarilor de stat să nu fac nicio schimbare la Apele Române. În momentul de față asigurăm interimat prin detașarea unei persoane de la Brașov pentru conducerea Apele Române la nivel național și, în două săptămâni maxim, vom ajunge și la o analiză punctuală pe numirile din Apele Române. Am văzut persoane fără pregătire de specialitate la Apele Române, lucrurile trebuie analizate de la ABA (Administrația Bazinală a Apelor) la ABA. Sunt inadmisibile numirile politice de persoane care nu au nicio legătură cu domeniul”, a precizat Tanczos Barna, ministrul Mediului, scrie Digi24.ro.

Citeste si:
Cîțu despre protestul polițiștilor: E necinstit față de ceea ce e...
Cîțu despre protestul...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri