Nicușor Dan: Încep lucrările pe cinci segmente ale reţelei de termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că vor începe lucrările pe cinci segmente ale reţelei de termoficare, totalizând 53 de kilometri, iar finanţarea se va face din credite, potrivit Digi24.

„Valoarea totală a lucrărilor pe cele cinci segmente (...) este de 300 de milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. Aceşti bani nu există în momentul de faţă. Urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar în care Primăria Capitalei e de doi ani este să punem datoriile în bugetul din 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite”, a declarat Nicușor Dan.

„Pe lângă banii europeni avem promisiunea Guvernului pentru încă 200 de milioane de euro, bani din PNRR, și ne-a mai dat 320 de milioane de lei la sfârșitul lui decembrie. Avem intenția de a prelua ELCEN, de a fuziona aceste două companii (cu Termoenergetica - n.red.) și astfel să avem un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare – producție și distribuție”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că își propune ca 5 tronsoane să fie gata anul acesta, pentru a putea începe din primăvara anului viitor tronsoanele pentru care vor fi folosiți bani europeni.

Citeste si:
Calea de mijloc: PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru un an, nu...
Calea de mijloc: PUZ-urile ar...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri