Prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în Parlament a atras o serie lungă de acuze și reclamații politice. Grupurile politice PSD și AUR s-au arătat împotriva planului încă de la începutul ședinței. La finalul dezbaterilor, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe 14 iunie, motivul fiind eșecul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Ciolacu, în cadrul plenului.

Liderul Partidului Social Democrat a precizat că PNRR-ul trebuia să fie prezentat mult mai devreme și că pentru realizarea lui era nevoie de munca tuturor politicienilor, motiv pentru care planul a fost refuzat de către Comisie de două ori.

”Vă place să credeți că sunteți apostolii transparentizării, dar sunteți niște mincinoși. V-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme”, a mai spus Ciolacu, în momentul în care a luat cuvântul.

Ciolacu a mai precizat și că actualul Guvern intenționează să sărăcească țara și să transforme România într-o ”mare piață de consum”.

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis la Bruxelles pe 31 mai.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri