Premierul Florin Cîțu este convins că puterea de cumpărare mai mare, pentru că așa o arată cifrele raportate de institutele de statistică naționale și europene, iar în opinia lui stăm mai bine decât bulgarii, ungurii și grecii.

„Când vorbim de prețuri trebuie să ne uităm la venit. Avem o creștere a salariilor de 12% și o inflație de 3,3%. Această diferență ne arată că avem mai mulți bani pentru cumpărături. Suntem peste Bulgaria, Ungaria și Grecia”, a declarat premierul la Digi24.

Întrebat pe ce se bazează când spune că românii au o putere de cumpărare mai mare, acesta a spus că ”așa o arată cifrele”.

Totodată, a spus că a discutat cu producătorii și că aceștia i-au trasmis că prețurile la care-și vând produsele sunt derizorii, prin urmare, prețurile produselor sunt mici, argumentându-și în acest fel și afirmația că România are cele mai mici prețuri la produse.

Acesta și-a continuat și dialogul cu cei din PSD.

Pe vremea PSD inflația era una dintre cele mai mari din Europa. Inflația era de 5,5%, cum să fie prețurile mai mari acum?”, a mai spus Florin Cîțu.

Cele mai recente previziunila Băncii Naționale a României indică o creștere a inflație la peste 4% a ratei inflației.

Mai mult, o analiză realizată de wall-street.ro ne arată că alimentele românești, de două ori mai scumpe decât cele nemțești dacă luăm în calcul salariile.

În ciuda prețurilor mici din economia românească, cifrele arată că la fel de mică este și puterea de cumpărare a românului obișnuit, capitol la care suntem codași în Uniunea Europeană. Așadar, faptul că România are cele mai mici prețuri din Europa nu îi este de mare ajutor românului, care, cu salariul net, va cumpăra mai puțin decât cetățenii din majoritatea statelor UE cu salariile nete din țările respective, chiar dacă acolo prețurile sunt mai mari.

Sursa foto: Facebook / Guvern

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri