După anunțurile agențiilor de rating Moody's şi Standard & Poor's privind o perspectivă a ratingului stabilă pentru România, Florin Cîțu a susținut o conferință de presă în care a lansat mai multe promisiuni legate de măsuri care ar urma să îmbunătățească viața românilor, afectată în acest moment de o criză sanitară severă, una enegtică, dar și de o criză politică.

"Astăzi avem două veşti foarte bune pentru România, în acest context de criză economică globală. În primul rând, Standard & Poor's, agenţia de rating americană, a reconfirmat ratingul de ţară al României şi a menţinut perspectiva la 'stabilă'. Dar vestea foarte bună vine de la cealaltă agenţie de rating, tot americană, Moody's, care îmbunătăţeşte perspectiva României de la 'negativ' la 'stabil' - şi, bineînţeles, reconfirmă ratingul de ţară. Deci, în acest context dificil, în acest context în care avem o criză economică la nivel global, România şi echipa guvernamentală au reuşit această performanţă, să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă pentru o economie stabilă”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu a menționat că analizează soluțiile prin care prețurile mari la energie ar putea fi domolite, iar Guvernul ia în calcul o reducere a TVA-ului la energie de la 19% la 15%, pentru IMM-uri, pe o perioadă de 6 luni.

El adaugă faptul că o astfel de măsură necesită fonduri ridicate, însă e posibilă pentru că avem creștere economică ce aduce mai multe resurse la buget, iar implementarea ei nu afectează planul de reducere a deficitului bugetar.

Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda naţională la BBB minus/A-3, potrivit unui comunicat publicat de agenţie, în timp ce agenția de rating Moody”s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în moeda locală și valută și a îmbunătățit perspectiva din negativă în stabilă.

Perspectiva ratingului este stabilă.

În luna aprilie a acestui an S&P a îmbunătăţit de la negativ la stabil perspectiva de rating a României.

Şi agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă, informează Ministerul Finanţelor.

Perspectivele solide de creştere a economiei româneşti care se bazează pe sectorul privat dinamic şi utilizarea fondurilor UE "Next Generation", precum şi procedura de deficit excesiv care acţionează ca o ancoră politică cheie a strategiei fiscale sunt factorii cheie pentru schimbarea la stabilă a perspectivei de rating a României, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară Moody's Investors

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri