Obligativitatea certificatului verde la nivel general încă se află pe masa Guvernului. ”Trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, inclusiv certificatul verde”, a spus Florin Cîțu, premier interimar, aflat la evenimentul „Topul Naţional al firmelor private din România”.

„Trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, inclusiv certificatul verde. Despre certificatul verde, am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul valului 4”, a declarat Florin Cîțu.

În plus, premierul promite că Guvernul va face tot ce îi stă în putință pentru a nu închide din nou economia.

„În momentul în care România a trebuit să închidă economia în 2020, în martie, atunci a fost un moment în care am stat şi m-am gândit și nu vedeam soluţii. A fost complicat, dar împreună am reuşit să trecem peste asta. Acel şoc mi-a arătat că economia României poate să facă faţă, dar totuşi mi-am dat seama că dacă am repeta acea experienţă, ar însemna un cost mult prea mare pentru noi toţi. Vom face orice ca să nu mai închidem economia”, a mai spus Cîțu.

În aceeași ordine de idei, președintele PNL a făcut un apel către români pentru vaccinare, deoarece aceasta este singura soluție prin care pot fi evitate valuri la fel de puternice.

„O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienți în aceste companii și vom putea trece peste această perioadă", a adăugat acesta.

Referitor la creșterea economiei României, și președintele României a transmis un mesaj de încurajare, amintind totuși de inflație, care va duce la prețuri mai mari în toate domeniile.

România înregistrează, în prezent, o revenire economică peste așteptări, însă nu putem face abstracție de unele dezechilibre macroeconomice în creștere, cum sunt cele externe, dar și de alte îngrijorări generate de contextul actual”, a precizat Klaus Iohannis, în mesajul său.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri