PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că este o măsură care ajută economia şi campania de vaccinare, a declarat preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu.

"Este lege pe care eu am iniţiat-o, împreună cu ministrul Internelor, eu vreau să treacă. Aud tot felul de alte variante. Ceea ce eu citesc, întârzieri, până la urmă, trebuie să ne hotărâm foarte clar: vrem sau nu vrem acest certificat verde. Eu am spus că este nevoie de el. Din punctul meu de vedere, este o măsură care ajută economia, pentru că aşa poţi să ai garanţia că economia rămâne deschisă cu un certificat verde şi poţi să ai şi o campanie de vaccinare care poate să aibă succes. Dacă se încearcă tergiversarea, atunci vom vedea. Noi susţinem în continuare că acest proiect de lege trebuie să treacă cât mai repede", a precizat Cîţu, citat de Agerpres.

Florin Cîțu a mai adăugat că normele Constituției trebuie ajustate la realitatea pe care o trăim.

"PNL a fost mereu partidul dedicat 100% integrării europene şi euroatlantice a României, protejării valorilor statului de drept şi dezvoltării unei societăţi democratice. Acesta nu este un moment de sărbătoare, ci unul de bilanţ pentru Constituţie şi pentru tot ceea ce înseamnă organizarea instituţională a statului român. Reformele sunt inevitabile, pentru că asta doresc cetăţenii. În timp, cu profesionalism, fără patimă politică şi interes ascuns, va trebui să modernizăm structurile sale, modul în care ele funcţionează şi cum îl servesc pe cetăţean. Normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim", a spus el.

Cîţu a salutat includerea în programul de guvernare a posibilităţii modificării Constituţiei.

El a subliniat că pentru sine este "o mare onoare" să reprezinte Partidul Naţional Liberal la o dezbatere care "nu poate ocoli tradiţia democratică a ţării".

"Ideea unei guvernări democratice face parte din gena PNL. Constituţia din 1866 a purtat amprenta gândirii politice liberale, apoi, după fondarea PNL, reforme democratice esenţiale, precum lărgirea dreptului de vot, au fost iniţiate de partidul nostru. În perioada interbelică, Constituţia din 1923, promovată de PNL, a dus mai departe tradiţia constituţională românească. Revenit pe scena politică, după ce a fost înregistrat ca partid politic, în ianuarie 1990, PNL a avut permanent pe agenda sa instaurarea unui regim democratic autentic în România şi nu a unui model ipotetic de democraţie originală", a adăugat Florin Cîţu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri