Premierul interimar, liderul PNL Florin Cîţu, a declarat că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp în luna decembrie. Întrebat dacă este cazul ca în decembrie românii să îşi facă griji cu privire la plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: „Nu este cazul. Nu o să fie ca până în 2018 când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Nu. Se vor plăti la timp".

Cu privire la o posibilă majorare a pensiilor cu peste 8%, Florin Cîţu a arătat că trebuie văzut dacă acest lucru este posibil, informează Agerpres.

„Nu este vorba despre ce trec eu sau ce vrea PNL, este vorba despre ce este sustenabil în România, pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat şi am arătat că poţi să guvernezi o economie şi să ai rezultate bune şi făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a creşte din pix sau de a lua decizii din pix fără să le legăm la sustenabilitatea sistemului de pensii, salarii şi aşa mai departe.Totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia”, a declarat acesta.

Cîțu precizează că există un calendar deja agreat cu Comisia Europeană de dinainte de creşterea pensiilor. „Dacă vrem să deviem de la acel calendar trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului. Dacă vom merge cu o creştere într-o parte trebuie să luăm din altă parte, deci nu se poate altfel", a spus preşedintele PNL.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri