Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, îi cere actualului ministru, Sorin Grindeanu, să pună presiune pe cei care se ocupă de proiectele de infrastructură pentru a recupera întârzierile acumulate în perioada guvernării interimare asigurate de PNL.

„E o zi de mare bucurie astăzi: deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda. De astăzi, se va circula și pe ultimii 29 km, în total, împreună cu segmentele din Loturile 1 și 3, care se deschid concomitent. Mulțumesc constructorului care în sfârșit s-a mobilizat și s-a ținut de cuvânt în parteneriatul pe care l-am stabilit în acest an”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul ministru.

Potrivit acestuia peste câteva zile vor fi inaugurați pe A3 Târgu Mureș - 9km de drum de mare viteză (autostradă + drum de legătură 2x2). Tronsonul se va deschide pe 6 decembrie.

„Nu e târziu și pentru celelalte proiecte să se recupereze întârierile din perioada interimatului PNL. Domnule Grindeanu, băgați cărbuni sunt ei, că se poate!

Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții”, a mai spus Cătălin Drulă.

Potrivit fostului ministru, proiectele care sunt aproape de finalizare și care „au nevoie de cărbuni” sunt:
- DX12 Craiova - Pitești, Tronsonul 2, l-am lăsat la 90% în septembrie. Aveți toate șansele să oferiți Olteniei o alternativă civilizată pentru porțiunea Balș - Slatina (40km de trafic de coșmar) cât de curând.
- Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7km de drum de beton de ultimă generație) are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puțin efort și supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteți deschide în decembrie.
- La fel, centura Satu Mare! 4km au fost deschiși în octombrie, mai sunt 8km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneți presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu.
- Adăugând proiectele deja deschise, Centura Mihăilești și Pasajul Mogoșoaia, precum și toate cele unde se lucrează (Sibiu-Pitești lot 1 și 5, A3 Transilvania, A0 - Autostrada de Centură București, DX Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Podul de la Brăila și altele) anul acesta vom avea recordul de absorbție pe fonduri europene pentru infrastructură de transport. Se putea și mai bine, dacă nu s-ar fi bătut pasul pe loc toamna aceasta.

„E nevoie de voință și profesionalizare pentru ca proiectele de investiții să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată!”, a mai spus Cătălin Drulă.

Sursa foto: Facebook / Guvern

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri