UPDATE 13:00 Solicitarea privind discursul lui Volodimir Zelenski a fost aprobată de Birourile permanente reunite, astfel că discursul va avea loc în jurul orei 19:00. Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că şedinţa de plen va începe la ora 19,00, menţionând că la început vor vorbi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

UPDATE 12:00 Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere va fi discutată solicitarea ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să se se adreseze, luni, de la ora 19.00, în Parlament.

"La ora 19.00. O să fie două discursuri, al preşedintelui Senatului şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi domnul preşedinte Zelenski", a spus Cîţu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei, Cîţu a spus: "Obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru. (...) Este o solicitare din partea mea în Birourile permanente reunite".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil ca Volodimir Zelenski să susţină un discurs în Parlamentul României, dar are o abordare diferită față de președintele Senatului, Florin Cîțu.

"Este posibil să avem acest discurs în cursul zilei de astăzi. (...) E un lucru foarte important şi vorbim de un preşedinte al unui stat suveran atacat de Rusia în acest moment, unde este un genocid, şi din acest moment eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război. Calea diplomatică, nu calea de Facebook şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală. Eu, până la ora 12,30 când avem un Birou permanent reunit, aştept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe", a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD, conform Agerpres.

El a precizat că "aşa se lucrează într-un stat democratic", mai ales într-o situaţie atât de delicată.

Citește și: Zelenski, discurs la gala premiilor Grammy: ”Tăcerea este moarte, spuneți adevărul”

Marcel Ciolacu a spus că el are o abordare diferită de cea a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, faţă de acest subiect. Florin Cîţu a anunţat pe 30 martie că Volodimir Zelenski va susţine un discurs în Parlamentul României, acest lucru urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

"Discuţie importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal: preşedintele Zelenski va susţine un discurs în Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului voi aranja ca acest discurs să aibă loc săptămâna viitoare. Ucraina are tot sprijinul meu. Mulţumesc, Denys!", a scris Cîţu pe Twitter.

Sursa foto: Facebook / Camera Deputaților

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri