Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

"În urmă cu aproximativ o oră, după finalizarea şedinţei de Guvern, mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă, aşa cum am anunţat şi în urmă cu câteva zile de la sediul Partidului Naţional Liberal", a spus Vîlceanu într-o conferinţă de presă.

Întrebat cine va rămâne interimar la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene până la numirea unui alt ministru, Vîlceanu a precizat că decizia este a premierului. În ceea ce priveşte informaţiile legate de revenirea lui Marcel Boloş la şefia acestui minister, acesta a menţionat că este posibil să se întâmple acest lucru.

Citește și: Premierul Ciucă va candida la șefia PNL, după demisia lui Cîțu, deși nu are vechimea cerută de statut

”În ceea ce priveşte situaţia mea, eu sunt preşedintele PNL Gorj, îmi văd de treaba mea, de activitatea mea, sunt deputat de Gorj şi îmi duc la final mandatul cu rezultate, sper eu să fie cât mai bune", a adăugat Vîlceanu.

De ce și-a dat Dan Vîlceanu demisia

Referitor la viitorul Partidului Naţional Liberal, având în vedere mişcările din ultima perioadă şi Congresul de duminică în vederea alegerii noului preşedinte al formaţiunii, Dan Vîlceanu a transmis că îşi doreşte "foarte tare" ca viitorul PNL să fie unul bun. "Dacă nu îmi doream acest lucru atât eu cât şi Florin Cîţu nu ne dădeam demisia şi puteam să intrăm într-un scandal politic în care fiecare avea argumentele lui. Tocmai pentru a asigura posibilitatea de avea un viitor mai bun am făcut acest gest. Dacă mă întrebaţi pe mine, este evident că îmi doresc un viitor mai bun pentru Partidul Naţional Liberal şi sper că acest viitor să însemne în primul rând acea stabilitate de care avem nevoie", a mai spus oficialul MIPE.

Va candida din nou Florin Cîțu la șefia PNL?

Întrebat dacă Florin Cîţu va candida din nou duminica la şefia PNL, Vîlceanu a răspuns că sigur nu va candida la Congresul de duminică. "Nici nu îmi pun problema că ar face asta, tocmai şi-a dat demisia, dacă ar fi avut de gând să îşi păstreze funcţia asta asta s-ar fi întrebuinţat mult mai tare (...) Eu cred că putem fiecare dintre noi să tragem o concluzie la mandatul lui Florin Cîţu. A fost un mandat de preşedinte de 6 luni, cu o cascadă pur şi simplu de evenimente care practic nu se mai terminau. Începând chiar de a doua zi de când eşti ales te trezeşti cu o moţiune de cenzură în Parlament. A fost un mandat destul de agitat", a menţionat Vîlceanu.

De asemenea, el consideră că toate proiectele politice importante demarate de PNL în această perioadă vor fi continuate, făcând referire la fuziunile cu ALDE şi PMP.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri