Premierul Nicolae Ciucă a cerut instituțiilor statului să aibă grijă ca, de Paște, prețurile să nu ”escaladeze”, și a vorbit despre ”exagerări” ale agenților comerciali”, scrie Agerpres.

"Am primit mai multe întrebări, discuţii legate de preţurile la produsele pe care cetăţenii le preferă, le cumpără în aceste zile. Am văzut şi partea aceasta de escaladare a preţurilor la anumite produse. Am discutat cu instituţiile de linie astfel încât, prin ANSVSA, prin Autoritatea de Protecţie a Consumatorului, să veghem astfel încât să se evite specula şi cetăţenii să beneficieze de preţul corect al produselor şi, de asemenea, să asigurăm siguranţa alimentară peste tot acolo unde se comercializează astfel de produse. ", a spus Ciucă la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Cu o zi înainte, șeful Guvernului a vorbit tot despre prețurile de Paște, întrebat dacă a fost la piață pentru a vedea cât costă carnea de miel.

Citește și: Dacă vor miel de Paște, pensionarii plătesc și un sfert din pensie pe carne. De restul, facturi și medicamente

Purtătorul de cuvânt a reprezentat Guvernul la piață

”A fost purtătorul de cuvânt, l-am rugat să meargă să reprezinte Guvernul la un astfel de demers. Am văzut preţurile, am văzut şi bugetul pe care l-a stabilit, 800 - 900 de lei. Preţurile sunt, într-adevăr, nu tocmai la îndemâna oricui. Este o perioadă în care comerţul se face cum se face, sunt şi anumite exagerări în tot ceea ce înseamnă fixarea preţurilor. Trăim într-o societate democratică, într-o piaţă liberă, unde preţul este fixat de cerere şi ofertă", a răspuns Ciucă.

Întrebat care este meniul său preferat de Paşte, prim-ministrul a răspuns: "Tot ceea ce mănâncă un om obişnuit, absolut nimic diferit, nimic special".

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri