Palatul Stirbey din Buftea, pentru care proprietarii cer 20,5 milioane de euro, ocupa primul loc in topul celor mai scumpe zece proprietati rezidentiale scoase la vanzare in Bucuresti si imprejurimi, pretul total al imobilelor din top fiind de circa 75 milioane euro, potrivit datelor imobiliare.ro.
Domeniul Stirbey, care cuprinde un parc de 24 de hectare si palatul cu o suprafata de 2.400 de metri patrati, a fost construit in 1864. Proprietatea este detinuta de firma Bucharest Arena, care are printre actionari fosti angajati la SGG. Firma a cumparat domeniul de la mostenitori in 1997 pentru 9 milioane de euro. Acestia au amenajat in cladire un restaurant de cinci stele si spatii de cazare in regim exclusivist, investitia totala pentru aceste proiecte fiind estimata in momentul achizitiei palatului la 9 milioane euro, scrie Mediafax.

Palatul are 32 de camere, o bucatarie, 14 bai, 6 balcoane, 4 terase, 30 de locuri de parcare.

Pe pozitia a doua in topul celor mai scumpe zece proprietati rezidentiale din Bucuresti se afla o vila din zona Romana- Lascar Catargiu, pentru care proprietarul cere 8,5 milioane de euro. Imobilul are o suprafata utila de 2.000 de metri patrati, patru bucatarii si 4 terase, fiind construit pe un teren de peste 2.500 metri patrati.

Un pret de 8 milioane de euro cere proprietarul unei vile din Dorobanti, aceasta fiind pe locul trei in clasament. Proprietarul ofera si posibilitatea inchirierii proprietatii cu 25.000 euro pe luna. Vila are o suprafata utila de 1.980 metri patrati, doua etaje si este construita in 1940 pe un teren de 1.000 metri patrati. Imobilul are 20 de camere, 4 bucatarii, 9 bai, 5 balcoane, 2 terase, 2 garaje si patru locuri de parcare.

O casa cu 20 camere, amplasata in apropiere de Gradina Icoanei, este scoasa la vanzare la 6,7 milioane de euro. Vila, construita in stil bizantin pe un teren de peste 1.500 metri patrati, are 2.264 metri patrati construiti, din care 1.800 metri patrati utili. Vila a fost complet restaurata si ofera posibilitate de parcare in curte a pana la 15 masini. Vila mai are o bucatarie, zece bai si poate fi inchiriata cu 25.000 de euro/luna.

Locul cinci este adjudecat de o vila din Dorobanti, construita in 2002, cu un pret de 5,5 milioane de euro. Vila are 850 metri patrati utili, este construita pe un teren de 460 metri patrati, cu un regim inaltime D+P+2E+M. Cladirea are 8 camere, o bucatarie, 6 bai, 2 balcoane, o terasa si garaj.

Ocupantele urmatoarelor pozitii sunt vile construite inainte de 1990, in centrul Bucurestiului, cu valoare istorica, ale caror preturi sunt foarte apropiate, cuprinse intre 5 si 5,1 milioane euro.

Topul a fost realizat pe baza ofertelor de vanzare listate pe portalul imobiliare.ro.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 30.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri