"Cladirea se inscrie in liniile ecletismului, accentele principale fiind de origine baroca. Ancadramentele ferestrelor si portalul intrarii oficiale sunt elegant decorate cu elemente vegetale si nu numai. Intrand descoperi o locuinta burgheza tipica, a carei ambianta interioara aminteste de Bucurestiul sfarsitului de secol al XIX-lea. Odinioara, peretii erau decorati cu lambriuri din lemn sau acoperiti cu matase pe schelet de lemn. Salonul avea o mica estrada, unde era amplasat pianul, la care adolescentul Dinu Lipatti repeta, compunea sau dadea concerte. Se pastreaza sobele, ancadramentele usilor, decoratia plafoanelor si, partial, mobilierul original incastrat", potrivit descrierii postate pe portalul Executari.com.

Casa Dinu Lipatti este opera arhitectului Petre Antonescu. Cladirea a fost construita in 1902 si este inregistrata in lista monumentelor din Bucuresti. Acesta a fost renovata in 2008.

Citeste si:

"Incaperile cu functiuni domestice sunt situate de-a lungul unui coridor lung care conduce spre intrarea secundara dinspre Strada Visarion. Imobilul are o mansarda generoasa, unde erau situate camerele servitorilor", se arata in descrierea proprietatii.

Terenul pe care este amplasata Casa Dinu Lipatti are suprafata de 707 metri patrati.