Trei centre comerciale au inceput sa prinda contur in zona de nord-vest a Bucurestiului: doua in Bucurestii Noi si unul, inaugurat deja partial, in cartierul Chitila. Astfel, in urmatorii doi ani, pe o raza de circa trei kilometri ar putea concura trei proiecte de retail.

Pana in prezent, in nord-vestul Capitalei functioneaza un singur centru comercial: prima faza a Colosseum a fost inaugurata in vara, odata cu deschiderea magazinului de bricolaj Leroy Merlin, urmata, la cateva luni, de inaugurarea hipermarketului Carrefour.

La o distanta de doi kilometri de Colosseum, proiectul Victoria City, in actionariatul caruia au intrat recent sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), isi asteapta autorizatia de construire. Victoria City, amplasat pe fosta platforma a fabricii Textila Dacia din Bucurestii Noi, ar urma sa fie inaugurat in 2013 si va avea o suprafata inchiriabila de 56.000 mp.

Tot in Bucurestii Noi, la o distanta de doar 1,2 km de Colosseum si de 3,1 km de Victoria City, ar urma sa fie deschis in 2012-2013 cel de-al treilea mall al israelienilor de la AFI Europe (al doilea fiind cel din Ploiesti), cunoscuti pe piata locala pentru dezvoltarea AFI Palace Cotroceni.

AFI Europe a anuntat ieri ca a semnat cu operatorul Real pentru deschiderea unui hipermarket de 12.000 mp in mallul AFI Palace B. Noi. Proiectul israelienilor va gazdui un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 30.000 mp, un magazin Do-It-Yourself cu o suprafata de 18.000 mp atasat coridorului principal al mallului si mai multe boxe aditionale de retail cu o suprafata comerciala totala de 6.000 mp.

Cum vor rezista trei centre comerciale pe o raza de circa trei kilometri? Ramane de vazut pe ce operator de hipermarketuri vor miza si dezvoltatorii Victoria City, dupa ce primul nume, Cora, a ramas in ceata, dat fiind ca o astfel de ancora poate determina, alaturi de locatie, succesul sau insuccesul unui mall.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Poluarea din Bucuresti si alte mari orase, analizata de Mediu