Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor Group a amanat, pana la revenirea pietei, inceperea lucrarilor de constructie a structurii de suprafata a complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, care in prima faza ar urma sa atraga investitii de circa 30 de milioane de euro.

"Lucrarile de infrastructura la Hermes Business Campus au fost finalizate in cursul anului 2011. Am amanat inceperea constructiei la suprastructura pana cand vom vedea semne clare de revenire a pietei imobiliare pe segmentul birourilor. In anul 2011, suprafata inchiriata de birouri a fost de 200.000 de metri patrati in Bucuresti, respectiv circa 10% din piata totala", se arata intr-un raport al grupului belgian, citat de Mediafax.

Proiectul a fost anuntat in luna noiembrie 2010, data la care reprezentantii dezvoltatorului spuneau ca vor incepe constructia parcului deoarece cred ca zona Pipera are inca potential, chiar daca inregistreaza printre cele mai mari grade de neocupare a cladirilor de birouri din Bucuresti.

Reprezentantii companiei au declarat anterior ca Atenor va investi 150 de milioane de euro in complexul de birouri, care va avea in total 78.000 de metri patrati, din care 30 de milioane de euro pentru prima faza, cu finalizare in anul 2012, amanata ulterior pentru a doua jumatate a anului 2013.

Pentru prima faza, constand intr-o cladire cu o suprafata de 17.000 de metri patrati, compania a mentionat ca va investi bani proprii.

Compania a achizitionat terenul de peste 15.000 de metri patrati din Bulevardul Dimitrie Pompeiu in anul 2008. Terenul a apartinut fabricii Electronica.

Atenor Group a finalizat mai multe proiecte imobiliare in Belgia, Luxemburg si Ungaria. Compania detinea la sfarsitul anului trecut active in valoare de 278 milioane de euro. Compania a raportat pentru 2011 un profit de 11,3 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 1,6 milioane de euro in 2010.

Principalii actionari ai companiei sunt TRIS, Sofinim, Luxempart, Alva si Stephan Sonneville, care detin impreuna 54,58%, restul actiunilor fiind tranzactionate pe Bursa din Bruxelles.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si