Grupul belgian Atenor nu a reusit sa inchirieze decat circa 650 de metri patrati din cei 18.000 de metri patrati care vor fi disponibili in luna noiembrie in prima faza din proiectul Hermes Business Campus din zona Pipera din Bucuresti.
"Constructia primei faze continua (18.000 metri patrati, cu livrarea planificata in noiembrie 2013) pe o piata care este inca condusa de o cerere pentru sedii noi sau relocari din partea corporatiilor multinationale, active in diferite sectoare. Semnalele privind interesul pentru preluarea de spatii sunt in crestere. Un prim contract de inchiriere, de 650 metri patrati, a fost incheiat cu un chirias prestigios, confirmand buna pozitionare a proiectului in piata in termeni de raport pret, calitate, locatie", se arata in raportul financiar al companiei, citat de Mediafax.

Reprezentantii companiei spun ca stabilitatea pietei si locatia, care "s-a dovedit relevanta", au determinat continuarea lucrarilor la prima faza a proiectului din Bucuresti.

In anii de criza, companiile au fost reticente sa faca preinchirieri, preferand proiectele deja finalizate, insa anul trecut preinchirierile au cunoscut o crestere considerabila, reprezentand 40% din nivelul total al cererii.

Zona Pipera, printre cele mai cautate inainte de criza, este cunoscuta acum pentru suprafata mare de spatii de birouri ramase fara chiriasi. Rata medie de neocupare este situata in jurul valorii de 27%. Aceasta valoare este consecinta ratei de neocupare de 48% a zonei Pipera Nord, ponderata insa de cea de 14% din Pipera Sud (Dimitrie Pompei).

Grupul belgian Atenor a inceput constructia in 2011, dezvoltarea fiind finantata din fondurile obtinute printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 60 milioane de euro.

Alpine Romania, filiala a grupului austriac de constructii Alpine, a fost desemnata antreprenorul general al primei cladiri din complexul care va fi amplasat pe Bulevardul Dimitrie Pompei.

Cladirea va fi disponibila pentru viitorii chiriasi incepand cu 1 ianuarie 2014, potrivit anunturilor anterioare ale companiei.

Hermes Business Campus va avea in total 78.000 metri patrati de spatii de birouri si 46.000 metri patrati de spatii tehnice si de parcare.
Inceperea constructiei la suprastructura Hermes Business Campus a fost ama¬nata la ince¬putul anului trecut de catre investitorii belgieni care asteptau imbunatatirea situatiei de pe piata birourilor.

Proiectul a fost anuntat in noiembrie 2010, data la care repre¬zentantii dezvoltatorului spuneau ca vor incepe constructia parcului de afaceri deoarece cred ca zona Pipera are inca potential. Atenor a anuntat ca va investi circa 150 de milioane de euro in complexul de birouri, din care 30 de milioane de euro pentru prima faza.

Atenor a achizitionat terenul de peste 15.000 de metri patrati din bulevardul Dimitrie Pompei in anul 2008. Terenul a apartinut fabricii Electronica.

Atenor Group, listat la bursa din Bruxelles, a finalizat mai multe proiecte imobiliare in Belgia, Luxemburg si Ungaria. Compania detinea la sfarsitul anului trecut active in valoare de aproape 400 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri