Atenor reia constructia birourilor din Pipera. De unde vor veni banii?

Compania belgiana de dezvoltare imobiliara Atenor Group va relua constructia birourilor Hermes Business Campus din Pipera, alegand ca antreprenor general compania Alpine Bau, constructorul sediului Petrom.

Belgienii vor sa stranga fonduri de la investitori privati si institutionali din Belgia si Luxemburg pentru finantarea proiectelor din portofoliu, inclusiv a birourilor din Bucuresti.

Astfel, pe data de 18 octombrie 2012, grupul a emis o obligatiune cu scadenta la 5 ani in valoare de 60 de milioane de euro, sub forma unei oferte publice pentru investitori privati si institutionali din Belgia si Marele Ducat al Luxemburgului. Profitul net rezultat va fi alocat pentru finantarea constructiei proiectelor din portofoliu, inclusiv a parcului de birouri din Romania..

Belgienii au demarat constructia birourilor din Pipera in 2011, insa apoi constructia a fost oprita temporar. Astfel, in prezent, infrastructura cladirii B este finalizata si se poate demara constructia suprastructurii.

Aceasta va prima faza a proiectului va cuprinde 18.000 mp inchiriabile de birouri. Constructia cladirii B va fi finalizata pana la finalul lui noiembrie 2013, iar negocierile cu potentiali chiriasi sunt deja in curs.

Per total, proiectul Hermes Business Campus va avea 78.000 mp de spatii de birouri.

Reprezentantii companiei au declarat anterior ca Atenor va investi 150 de milioane de euro in complexul de birouri, care va avea in total 78.000 de metri patrati, din care 30 de milioane de euro pentru prima faza, cu finalizare in anul 2012, amanata ulterior pentru a doua jumatate a anului 2013.

Compania a achizitionat terenul de peste 15.000 de metri patrati din Bulevardul Dimitrie Pompeiu in anul 2008. Terenul a apartinut fabricii Electronica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri