O mare parte din proiectul imobiliar Coresi Brasov de pe fosta platforma Tractorul, care include si un proiect de retail de peste 80.000 mp, a fost cumparata de grupul Auchan, intr-o tranzactie de ordinul zecilor de milioane euro.

Surse din piata au spus pentru wall-street.ro ca grupul Auchan a preluat aproape integral proiectului imobiliar din Brasov de la Flavus Investitii. O parte din platforma, incluzand spatii de birouri, a ramas in portofoliul Flavus Investitii.

Proiectul de pe fosta platforma Tractorul este astfel relansat, oficialii Auchan si Immochan urmand sa isi anunte planurile de la Coresi saptamana aceasta.

Proiectul a mai fost lansat pe piata la inceputul lui 2010, iar prima partea a centrului comercial, care includea si un hipermarket Auchan, ar fi urmat sa fie finalizata in 2011. Constructia nu a demarat, insa. In 2010, Auchan anunta ca vor cumpara terenul pe care va fi amplasat hipermarketul din Coresi.

Prima etapa a proiectului Coresi Shopping City ar fi urmat sa cuprinda hipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive. Parcul de retail are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 45.000 mp. Pentru aceasta faza Flavus Investitii, ar fi urmat sa obtina o finantare bancara. In total, incluzand zona de centru comercial, partea de retail a proiectului, ar fi urmat sa aiba peste 80.000 m.p.

Activele Tractorul Brasov au fost cumparate in august 2007 de firma Flavus Investitii, controlata de Cheyne Capital, pentru 77 milioane euro.

Immochan, divizia imobiliara a Auchan, a deschis la inceputul anului o noua filiala in Romania, odata cu numirea unui director imobiliar si dezvoltarea primelor proiecte din postura de investitor.

Immochan are in plan, in perioada 2012-2013, dezvoltarea a doua proiecte de centre omerciale, in Giulesti (la fosta uzina Grantmetal) si Ghencea (pe platforma Tricodava).

In cartierul Giulesti, se va construi primul hipermarket Auchan City, cu o suprafata de vanzare de 5.000 metri patrati si o galerie comerciala de peste 2.000 metri patrati.

Proiectul din Ghencea va fi compus dintr-o galerie cu circa 100 de magazine si un hipermarket Auchan de 11.200 metri patrati.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Auchan retrage de la raft de urgenta un produs contaminat cu Listeria