Dezvoltatorii Coresi: Aveam bani sa dezvoltam, dar investitorii s-au retras

Proiectul Coresi Brasov era pre-inchiriat 75% si avea finantare bancara, cesiunea catre Auchan fiind determinata de dorinta investitorilor de a se retrage din proiect si nu de dificultatile financiare, a declarat Victor Vadaneaux, partener al Centerra, fostul dezvoltator al proiectului si fost administrator al Flavus.

„Imi pare rau ca acest proiect, in care m-am implicat foarte mult, nu e finalizat de noi, cei care l-au conceput”, spune Vadaneaux.

Auchan a anuntat ca va investi 60 milioane euro in prima faza a proiectului din Brasov.


Victor Vadaneux si Silviu Savin au fost administratori ai Flavus Investitii, pana in vara lui 2011, cand au fost schimbati, ca urmare a unei restructurari a companiei. Cei doi au ramas consultanti ai proiectului. Vadaneaux spune ca a reprezentat Flavus in cesionarea proiectului catre Auchan.

Activele Tractorul Brasov au fost cumparate in august 2007 de firma Flavus Investitii, controlata de Cheyne Capital, pentru 77 milioane euro. Compania a lansat in 2010 proiectul de retail, a carui constructia nu a demarat, insa. Anul acesta, proiectul a intrat in portofoliul Immochan.

"Discutiile cu Auchan au inceput in vara trecuta dupa ce s-a restructurat Flavus. Relatia exista dinainte, din primavara lui 2010, de cand Auchan urma sa fie ancora in centrul comercial dezvoltat de noi in cadrul Flavus”, a spus Vadaneaux, pentru wall-street.ro.

Actionarii Flavus au decis restructurarea companiei, ceea ce a luat destul de mult timp, procesul finalizandu-se la mijlocul lui 2011. « Implicatia acestei restructurari a fost stoparea proiectului initial, ceea ce a fost, din punctul meu de vedere, ne-necesar si un mare pacat”, spune Vadaneaux.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri