Coresi Business Park SRL, firma care administreaza parcul de afaceri de pe fosta platforma Tractorul Brasov, va investi 3 mil. euro pentru modernizarea si transformare in spatii de birouri a unei hale de la fosta fabrica, a anuntat compania BNP Paribas Real Estate, compania care a intermediat recent o tranzactie in proiect pentru grupul din care face parte.
Astfel, grupul BNP Paribas Romania devine cel mai nou chirias al Coresi Business Park din Brasov prin inchirierea a 500 metri patrati pentru deschiderea unui "centru de continuitate a afacerii (BCP)" pentru trei dintre entitatile active in prezent pe piata locala.

Din grupul BNP Paribas fac parte companiile Arval, divizia de leasing operational si administrare a vehiculelor companiilor, BNP Paribas Cardif – divizia de asigurari, BNP Paribas Leasing Solutions – solutii de leasing pentru companii, Cetelem – care activeaza pe piata creditelor de consum ,BNP Paribas Bank – servicii financiare si bancare pentru companii, institutii financiare si guvernamentale si BNP Paribas Real Estate – divizia de imobiliare.

In prezent in parcul de afaceri de la Tranctorul Brasov circa 12.000 mp de birouri sunt inchiriati. Printre chiriasi numarandu-se companii ca IBM, Fresenius sau Raiffeisen Bank.

Potrivit oficialilor Coresi Business Park se mai poarta negocieri pentru inchirierea altor 3.000 mp. Compania va demara anul acesta modernizarea unei noi hale din proiect, cu o suprafata de circa 8.000 mp.

"In urmatorii doi ani vrem sa mai transformam in birouri alti 15.000 mp, incluzand cei 8.000 de mp la care lucrarile vor demara in acest an", au spus oficialii companiei Coresi Business Park pentru wall-street.ro.

Zona de retail din proiectul Coresi a fost preluata anul trecut de Immauchan de la Flavus Investitii. Dupa vanzarea zonei de retail catre Immauchan, Flavus Investitii a infiintat Coresi Business Park SRL pentru administrarea spatiilor de birouri din proiect, ramase in proprietatea companiei. Zona de birouri se intinde pe 11 hectare si permite inclusiv constructia unor cladiri noi de birouri, daca piata va cere asta. Pana in prezent, insa, compania doar a renovat si transformat in birouri spatiile deja existente. Pana in prezent, compania a investit circa 10 mil. euro in zona de birouri a proiectului Coresi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri