La data anuntarii primelor proiecte din Romania, din 2009, Volumetric dorea sa construiasca locuinte in Brasov si Pitesti. Proiectul din Brasov, Privilegio, a fost deja finalizat, iar din cele 156 de locuinte, aproape jumatate au fost vandute. In Pitesti, insa, compania nu a demarat proiectul rezidential si dupa ce a studiat piata a hotarat ca nivelul cererii si al puterii de cumparare din oras nu mai face viabila dezvoltarea unui complex rezidential.

„Acum suntem in discutii cu un partener pentru schimbarea destinatiei proiectului din Pitesti. In prezent, insa, nu pot da alte detalii”, a spus Dan Flesariu pentru Wall-Street.

Compania mai dorea sa construieasca si un al doilea proiect rezidential in Brasov, pe langa Privilegio insa in viitorul apropiat aceea constructie va ramane in stand-by, focusul dezvoltatorului fiind pe proiectul rezidential pe care vor sa il construiasca in Capitala.

Volumetric a finalizat achizitia terenul din Capitala in acest an, firma achizitionand un teren pe fosta platforma Pepsi, din zona Parcul Carol, cu o suprafata de 5.300 mp. Flesariu nu a facut publica valoarea tranzactiei mentionand doar ca „a fost o oportunitate”.

Compania a depus deja documentatia pentru PUZ si lucreaza la proiectare. Complexul va fi mai mare decat cel din Brasov, insa investitia va fi mai mica, adica sub 25 mil.euro, in special ca urmare a pretului mult mai redus platit pentru acest teren, comparativ cu cel din Brasov care a fost achizitionat inainte de criza.

Citeste si:

Flesariu spune ca nu planuieste sa faca noi achizitii de terenuri, fiind mai deschis asocierilor.

Totusi, in asocieri sunt probleme, mai ales pentru ca proprietarii terenurilor le-au achizitionat prin credite bancare la preturi foarte mari, iar bancile nu sunt dispuse sa isi asume pierderile. „Am avut si pana acum discutii cu privire la asocieri, insa nu se concretizeaza pentru ca majoritatea terenurilor sunt finantate cu credite, iar bancile sunt reticente la discutii, sunt inca in faza de negare”, a spus Flesariu.

Despre vanzarile din Brasov, Flesariu spune ca merg din ce in ce mai bine dupa finalizarea constructiei in vara anului trecut. Compania a vandut peste 60 de unitati locative din care circa 30% au fost cumparate de catre clienti care au platit 50% din suma inainte sa se mute, urmand sa plateasca restul dupa 12 luni.

„Au fost deja clienti de anul trecut care si-au achitat integral apartamentele. Daca vor exista probleme de plata in unele cazuri vom discuta aspectele de la caz la caz”, mai spune Flesariu.

Grupul Volumetric, infiintat in Spania, are activitati in domeniul imobiliar, energii alternative, in servicii medicale si industrie alimentara. Incepand cu anul 2006, Volumetric s-a extins pe piata imobiliara din Polonia, Ungaria si Romania.