“Inchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen: inchirierea unei vilei de 728 mp, din zona Victoriei, de catre Scoala Europeana Bucuresti, care intentioneaza sa o amenajeze intr-un liceu privat, si inchirierea unei vile de 210 mp, in zona Cotroceni, de catre Injoy, un after-school, cu scoala de vara. In ultimii doi ani am primit un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind”, declara Alexandru Petrescu, manager al companiei imobiliare Esop Consulting.

Cladirea fostei ambasade a Siriei, in care va functiona viitorul liceu Scoala Europeana Bucuresti, a fost construita in 1910 si a stat mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fostilor proprietari abia anul trecut. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 728 mp, dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj si mansarda, fiind deservita de patru locuri de parcare si o curte de 490 mp. Imobilul are in total 18 camere, patru bai, doua bucatarii si numeroase spatii tehnice.

Scoala Europeana Bucuresti a fost infiintata in 2001 si avea la acea data o singura clasa cu noua elevi. In 2012 a ajuns la un total de 270 elevi inscrisi, in 20 clase, din toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial si liceu. Vila inchiriata prin intermediul companiei Esop va servi pentru extinderea activitatii liceului.

Citeste si:

Vila in care va functiona Injoy before&after-school se afla in zona Cotroceni, in imediata apropiere a Palatului Cotroceni si a Parcului Romniceanu. In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 mp, sapte camere, patru bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda.

Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before & after-school, summer-school, cat si numeroase cursuri pentru cei mici.