Creditorii Republica au hotarat in 2010 sa vanda platforma industriala pe bucati, dupa ce intreg terenul de 27 de hectare nu si-a gasit un cumparator in urma licitatiilor. In cei circa 2 ani de cand se incearca vanzarea pe bucati a platformei nu s-a tranzactionat decat un singur lot de teren anul trecut. Polisano a cumparat un teren de 5.000 mp din platforma, pe care avea pana la achizitie drept de servitute, fiind langa o cladire a companiei din domeniul medical.

“Acum suntem in discutii pentru inca 2-3 loturi cu companii care au activitati in productie, inclusiv o firma care ar vrea sa produca energie neconventionala la Republica”, a spus Teodor Nicolae, reprezentant al RVA Insolvency, compania care administreaza societatea aflata in faliment.

Nicolae a mai mentionat ca s-au scazut preturile pentru unele loturi de teren, dupa mai bine de 100 de licitatii organizate de companie, la care nu s-a prezentat niciun potential cumparator. “Cei cu care discutam au mai crescut preturile initiale, acum aratam si noi buna credinta si mai scadem din pretentii. Am organizat mai bine de 100 de licitatii, la care nu s-a prezentat nimeni”, a adaugat Nicolae.

Citeste si:

Daca loturile Republica vor fi cumparate de companiile cu care se negociaza in prezent, aceasta ar fi prima tranzactie dupa multa vreme a unei platforme industriale dintr-un oras care este cumparata nu pentru a fi transformata intr-un proiect imobiliar, ci efectiv pentru activitati de productie.

Anterior, interes pentru unul dintre loturile de teren ale platformei a venit si din partea unui retailer important de pe piata, insa discutiile purtate anul trecut nu s-au concretizat.

Cel mai mare creditor al Republica este statul roman, care are de recuperat cateva zeci de mil. euro.