Dezvoltatorul Sun Plaza: s-a ajuns la fundul sacului, dar nu ne asteptam la o revenire in viitorul apropiat

S Immo, compania care detine proiectul Sun Plaza din Bucuresti, nu vede semnale de revenire a economiei in viitorul apropiat.

Perspectivele slabe de crestere economica din Romania si Bulgaria ar putea afectat atat evaluarile proprietatilor cat si inchirierile in sud-estul Europei, iar in ciuda faptului ca austriecii de la S Immo, unul din dezvoltatorii importanti din Romania, considera ca s-a atins cel mai de jos punct, totusi nu se asteapta la o revenire economica in viitorul apropiat.

Din contra S Immo anticipeaza un risc de default si mai mare pentru chiriasi care nu au o stabilitate financiare crescuta, in general in regiune, ceea ce determina si riscuri mai mari in ceea ce priveste partea de inchirieri, se mentioneaza in cel mai recent raport financiar al companiei, care detine mallul Sun Plaza din Bucuresti.

Pe piata de birouri, austriecii vad in continuare o piata a chiriasilor, in care termenele flexibile de inchiriere si facilitatile oferite de proprietari sunt la ordinea zilei. S Immo noteaza in raportul financiar ca piata bucuresteana are inca supraoferta de spatii, mai ales ca urmare a faptului ca firmele renunta la spatiul in exces. Totusi, ca urmare a livrarilor reduse prognozate pentru 2013, compania se asteapta la o echilibrare a cererii si ofertei.

In ceea ce priveste segmentul de retail austriecii asteapta o crestere a cheltuielilor din retail in 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri