Cand incepe S Immo birourile din zona Grivitei: nu putem demara constructia intr-un loc care arata ca un camp de lupta

Austriecii de la S Immo, compania care detine mallul Sun Plaza din Capitala si care pregateste un proiect de birouri in zona Grivita, spun ca debutul constructiei va depinde si de evolutia lucrarilor de infrastructura din zona.

Mark Kruger, directorul de dezvoltare al companiei, spune ca in urma demolarilor din zona, imprejurimile proiectului arata acum ca „un camp de lupta” si nu se poate incepe cladirea pana cand lucrarile de infrastructura nu vor fi mai evoluate.

In plus, compania lucreaza inca la proiect, dorind sa il integreze cat mai bine in zona. Una dintre modalitatile prin care se incearca acest lucru este constructia unei piatete publice langa cladire, proiect pentru care compania a facut si un concurs de idei printre studentii de la arhitectura.
Cine va suporta investitia in piateta? Kruger spune ca sunt discutii cu autoritatile, dar inca nu s-a stabilit cine va finanta investitia. Totusi, valoarea lucrarilor este inclusa in investitia totala in proiect de 66 mil. euro.

Reprezentantul S Immo a mentionat ca firma lucreaza si la ajustarile finale ale proiectului, ca proiectare si design. „Nu ne-am finalizat inca temele. E ca atunci cand scoti o carte. Acum avem un draft si nu o sa o trimitem la print, decat cand va fi gata. Nu vrem sa facem un proiect in graba pe care sa il inchiriem cat mai ieftin. Vrem sa facem un proiect care sa fie viabil si peste 20 de ani, pentru ca suntem un investitor pe termen lung si nu construim ca sa vindem, ci pentru portofoliul nostru”, a explicat Kruger.

Legat de preinchirierile in proiect, Kruger spune ca prima etapa a activitatilor de marketing a adus feed-back pozitiv din piata.

Compania mai detine un teren in Jilava, unde initial dorea sa dezvolte un centru comercial. Kruger a declarat ca in prezent compania analizeaza care este cea mai buna utilizare a acelui activ, fara a da detalii. Totusi, reprezentantul S Immo a mentionat ca este posibil sa vanda o parte din teren, dar inca nu s-a luat nicio decizie in acest sens.

Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri