Austriecii de la S Immo, compania care detine mallul Sun Plaza din Capitala si care pregateste un proiect de birouri in zona Grivita, spun ca debutul constructiei va depinde si de evolutia lucrarilor de infrastructura din zona.
Mark Kruger, directorul de dezvoltare al companiei, spune ca in urma demolarilor din zona, imprejurimile proiectului arata acum ca „un camp de lupta” si nu se poate incepe cladirea pana cand lucrarile de infrastructura nu vor fi mai evoluate.

In plus, compania lucreaza inca la proiect, dorind sa il integreze cat mai bine in zona. Una dintre modalitatile prin care se incearca acest lucru este constructia unei piatete publice langa cladire, proiect pentru care compania a facut si un concurs de idei printre studentii de la arhitectura.
Cine va suporta investitia in piateta? Kruger spune ca sunt discutii cu autoritatile, dar inca nu s-a stabilit cine va finanta investitia. Totusi, valoarea lucrarilor este inclusa in investitia totala in proiect de 66 mil. euro.

Reprezentantul S Immo a mentionat ca firma lucreaza si la ajustarile finale ale proiectului, ca proiectare si design. „Nu ne-am finalizat inca temele. E ca atunci cand scoti o carte. Acum avem un draft si nu o sa o trimitem la print, decat cand va fi gata. Nu vrem sa facem un proiect in graba pe care sa il inchiriem cat mai ieftin. Vrem sa facem un proiect care sa fie viabil si peste 20 de ani, pentru ca suntem un investitor pe termen lung si nu construim ca sa vindem, ci pentru portofoliul nostru”, a explicat Kruger.

Legat de preinchirierile in proiect, Kruger spune ca prima etapa a activitatilor de marketing a adus feed-back pozitiv din piata.

Compania mai detine un teren in Jilava, unde initial dorea sa dezvolte un centru comercial. Kruger a declarat ca in prezent compania analizeaza care este cea mai buna utilizare a acelui activ, fara a da detalii. Totusi, reprezentantul S Immo a mentionat ca este posibil sa vanda o parte din teren, dar inca nu s-a luat nicio decizie in acest sens.

Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri