Aflat, joi, la Ploiesti, unde a participat la un workshop la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca ministerul pe care il conduce are un program care include cateva orase mari in care statul detine societati aflate in insolventa si care au terenuri ce vor fi transformate in parcuri industriale, relateaza Mediafax.

"Avem un program, cel putin in cateva orase pana in clipa de fata, pe care sa dimensionam terenuri pe care le avem in proprietatea unor companii care se afla in statut de insolventa si la care insolventa e probabil sa mearga catre faliment si sa aparam aceste terenuri de speculatii imobiliare si sa le destinam parcurilor industriale. Sunt zeci si zeci de hectare de teren care pot fi folosite in acest scop, mai ales ca ele, apartinand unor infrastructuri industriale, au racordari la utilitati si pot fi foarte rapid reintroduse in circuitul economic", a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat ca orasele in care exista astfel de terenuri care sunt incluse in acest program sunt: Craiova, Cluj, Brasov, Ploiesti, Iasi si Bucuresti.

In acest context, ministrul Economiei a sus ca Romania are nevoie "sa se reindustrializeze" si ca reindustrializarea trebuie facuta "pe baze private, de aceasta data", ceea ce presupune, pe de o parte, stabilitate politica si legislativa, iar pe de alta parte presupune un mediu economic ospitalier, dar si o atitudine corecta, echilibrata din partea statului.

Vosganian a sustinut ca "reidustrializarea" nu presupune "sa fie luat de la inceput un proces care s-a petrecut in Romania in anii ’50".