Proiecte noi in centrul vechi: cine vrea sa investeasca in cel mai fierbinte punct din Capitala

O firma cu actionariat majoritar italian vrea sa dezvolte in centrul istoric al Capitalei un complex multifunctional care sa includa un hotel, spatii comerciale, dar si spatii culturale si de servicii.

Astfel, firma Ro Naturstein, are in plan elaborarea unui plan urbanistic de detaliu pentru un proiect imobiliar, care isi propune sa uneasca mai multe parcele de teren, dintre care unul pe strada Selari cu o suprafata de peste 800 mp, liber de constructie si doua, cu constructii, de pe strada Smardan.

Proiectul include si renovarea si extinderea uneia din cele doua constructii din Smardan si ar urma sa aiba 5 etaje si doua niveluri la subsol. Etajele 4-5 vor fi retrase.

Potrivit Registrului Comertului, Ro Naturstein este controlata de compania de constructii italiana Montipo Trading in proportie de 80%, Grigore Miu, care este si administrator al societatii, detine 15% din firma, iar Catalin Odea, 5%.

Catalin Odea a spus pentru wall-street.ro ca momentan compania asteapta avizele, iar constructia va demara dupa obtinerea autorizatiilor necesare. Legat de bugetul de investitii, Odea spune ca momentan nu a fost evaluat pentru ca inca nu stie ce indicatori ai constructiei vor fi aprobati.

Odea a mentionat ca aceasta este singurul proiect la care compania lucreaza in prezent.

Compania Ro Naturstein este una dintre cele mai importante firme din domeniul dezvoltarilor imobiliare. Compania a dezvoltat mai multe proiecte de birouri printre care Izvor Office 80.

Compania a avut o cifra de afaceri de peste 20 mil. lei in 2011. In 2011 compania a avut o pierdere de peste 9 mil. lei. In 2011 compania avea un portofoliu imobiliar de peste 1 mld. lei.

Centrul istoric al Capitalei a urmat un trend invers fata de restul spatiilor comerciale din Capitala, fiind singura zona in care cererea a fost atat de agresiva incat chiriile au crescut chiar si in ultimii ani.

Sursa foto: pmb.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri