Cati bani incaseaza CA Immo din proprietatile din Romania

Compania CA Immo, din Austria, a avut anul trecut venituri in crestere cu 7,3%, la 30,6 milioane de euro, din inchirierea proprietatilor detinute in Romania, evaluate la 376 milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei.

CA Immo a preluat la inceputul anului trecut compania Europolis, prezenta si in Romania. In urma acestei tranzactii, CA Immo detinea la finele anului trecut proprietati evaluate la 418 milioane de euro, fata de 411 milioane de euro in 2012, din care 376 milioane de euro reprezinta proiectele finalizate. Circa 42 de milioane de euro reprezinta proprietatile care urmeaza sa fie dezvoltate.

In 2012, CA Immo a incasat din chirii in Romania de 28,5 milioane de euro.

Compania are in Bucuresti patru cladiri de birouri, respectiv Europe House, Opera Center, River Place si Bucharest Business Park. Fondul austriac mai detine in Bucuresti un teren pentru proiecte de birouri, in imediata apropiere a statiei de metrou Grozavesti, un parc logistic, in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, si un parc de retail in Sibiu, unde in prima faza a fost dezvoltat un magazin de bricolaj Obi. In total, CA Immo detine in Romania proiecte de 327.533 metri patrati inchiriabili, cu o rata de ocupare de 93,6%.

Pentru aceste proprietati compania are de rambursat credite cu o valoare de 215 milioane de euro, reprezentand 57% din valoarea activelor.
"In regiuni precum Ungaria si Romania, dificultatile de refinantare ar putea necesita un influx de resurse de capital", afirma reprezentantii CA Immo.

Totodata, acestia nu vad modificari importante in acest an pe piata inchirierilor de birouri din Romania.

"Activitatea de inchiriere din Ungaria si Romania in 2012 a fost caracterizata de contracte de extindere si dezvoltarea a spatiilor ocupate de chiriasii existenti, ceea ce a avut ca rezultat o rata redusa de absorbtie a spatiilor si o crestere a gradului de neocupare. Nu anticipam o modificare a pietelor din aceste tari in acest an", se mai spune in raport.

Compania a incheiat anul trecut contracte de inchiriere (reprezentand inclusiv prelungiri si extinderi de contracte) pentru aproape 40.000 de metri patrati din proiectele de birouri din Romania, care totalizeaza 104.000 metri patrati.

La nivel global, portofoliul CA Immo a fost evaluat anul trecut la 4,5 miliarde de euro, iar veniturile obtinute din chirii au urcat la 281 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri