Pe lista apartamentelor administrare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care vor fi folosite in continuare ca locuinte de serviciu apar doar patru apartamente cu cate doua camere (cu suprafete utile intre 56-100 metri patrati), celelalte locuinte dispunand de cate 3, 4 sau 5 camere.

Apartamentele cu 5 camere si o parte dintre cele cu 3 si 4 camere dispun si de cate o camera de serviciu.

Experti imobiliari au declarat agentiei Mediafax, in noiembrie 2011, ca pretul mediu pentru o locuinta in aceasta zona este de 115.000 euro. Evaluarea a fost realizata luand in calcul o stare relativ buna a imobilului, nu insa si suprafetele de teren aditionale proprietatilor.

Citeste si:

Conform deciziei Guvernului, ministrilor, ministrilor delegati, secretarilor de stat si persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinte de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putand ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar ministrii avand dreptul la un contract de inchiriere pe un an, care poate fi prelungit.

Locuinta de serviciu se pune la dispozitie beneficiarilor complet dotata, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigura de institutiile publice in care isi desfasoara activitatea beneficiarii, in limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar in parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotarare a Guvernului.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.