Gradul de ocupare al cladirii de birouri Nord City Tower din Pipera, proiect preluat de banca ING de la dezvoltatorul aflat in faliment, s-a dublat fata de primul trimestru din 2012.
Dupa preluarea cladirii de birouri dezvoltata de firma Nord City, controlata de oameni de afaceri romani si aflata in faliment din 2011, ING Bank a desemnat compania americana AIG/Lincoln sa administreze si sa inchirieze imobilul.

Dupa preluare, cladirea a fost supusa in ultimele 18 luni la o serie de investitii pentru imbunatatiri, astfel incat sa aduca specificatiile Nord City Tower la standard similar celor din cladiri mai mari din aceeasi zona. Investitiile companiei incep sa dea si primele roade, existand o crestere importanta a gradului de ocupare fata de momentul in care a ajuns in portofoliul ING..

Astfel, cel mai recent contract de inchiriere semnat in cladirea din Pipera este cel prin care TBI Credit preia 500 mp la etajul al treilea al cladirii, unde vor reloca cateva din departamentele companiei. Tranzactia a fost intermediata de The Advisers / Knight Frank.

Fata de primul trimestru din 2012, cand gradul de ocupare era de doar 18%, in prezent cladirea este inchiriata in proportie de 40%. TBI Credit este al doilea chirias nou din cladire, dupa Tymbark, care a semnat un contract iarna trecuta. Puma si Fokker si-au extins spatiul ocupat in cladire, iar Strabag a decis sa ramana in birourile NCT.

Imobilul a fost finalizat in anul 2007, fiind dezvoltat de firmele City Holding, detinuta de omul de afaceri Dan Tatoiu si Nord Group, controlat de Liviu Barbulescu. Cladirea de birouri, amplasata in zona Pipera, a atras la aceea data o investitie de 16 milioane euro.
Imobilul are circa 12.500 metri patrati construiti, din care 9.200 metri patrati vor fi pentru spatii de birouri (8.000 mp) si comerciale.

Cititi si Inchirierile din Pipera Nord prind avant

Sursa foto: axa.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri