Primul campus privat, dupa patru ani de functionare: 80% dintre studenti isi prelungesc sederea anual (INFOGRAFIC)

La patru ani de la inaugurare, West Gate Studios, primul campus studentesc privat, are o rata de retentie de 80%, numarul unitatilor de locuit crescand in perioada 2009-2013 de la 375 la 925 de garsoniere si apartamente.


Compania Genesis Development a inaugurat in anul 2009 primul bloc din cadrul campusului West Gate Studios, amplasat in zona de vest a Bucurestiului, in imediata apropiere a statiei de metrou Preciziei. West Gate Studios a fost extins cu inca doua blocuri in anul 2011, respectiv 2012, in prezent campusul totalizand 925 de unitati de locuit.

„Rata de retentie a West Gate Studios este de 80%, acesta fiind procentul de studenti care si-au reinnoit in fiecare an contractele de cazare. In realitate, odata cu extinderea campusului, numarul studentilor care si-au prelungit sederea in West Gate Studios a crescut”, a declarat Mihai Boite pperational manager in cadrul West Gate Studios.

In prezent, in campusul studentesc West Gate Studios locuiesc aproximativ 1.800 de tineri de diferite nationalitati: germani, canadieni, moldoveni, turci, israelieni, sirieni etc. Cei mai multi dintre acestia studiaza la: Universitatea Bucuresti (30% dintre studentii care locuiesc in West Gate Studios), Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (18%), Universitatea Politehnica (16%) si Academia de Studii Economice (15%).

Investitia totala in dezvoltarea celor trei blocuri din cadrul campusului West Gate Studios a fost de 58 de milioane de euro. Pe langa cele 925 de unitati de locuit, West Gate Studios mai include: teren de tenis, sala de fitness, restaurant, supermarket, cafenea si club, terasa cu gratare, sala de evenimente, parcare interioara si exterioara si spatiu pentru depozitarea bicicletelor.

„Investim constant in facilitatile pentru studenti si incercam sa le oferim in cadrul West Gate Studios multiple optiuni de petrecere a timpului liber, avand in vedere ca isi petrec cea mai mare parte a timpului in campus. In prezent, lucram la amenajarea unei sali de lectura”, a adaugat Mihai Boite.

Taxa de cazare in campusul West Gate Studios incepe de la 80 de euro/loc/luna in cazul garsonierelor si de la 160 euro/camera/luna pentru apartamente.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliara, controlata de omul de afaceri Liviu Tudor, prezenta de peste 15 ani pe piata locala. Genesis Development este dezvoltatorul primului campus privat din Romania, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate si Novo Park, care totalizeaza circa 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. West Gate si Novo Park au obtinut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri