Portland Trust nu va mai extinde complexul de birouri Floreasca Park, investitie care ar fi urmat sa fie realizata pe un teren care apartine omului de afaceri George Becali, insa negociaza achizitia unui alt lot in zona Barbu Vacarescu - Floreasca pentru un proiect de birouri.

"Nu mai extindem proiectul Floreasca deoarece litigiile care vizeaza terenul pe care trebuia sa construim mai dureaza cinci ani. Negociem achizitia unui alt teren in zona unde vrem sa dezvoltam un proiect de birouri. Vrem sa incepem constructia la finele acestui an sau inceputul anului viitor. Credem ca exista cerere pentru birouri si, de aceea, vrem sa ne extindem pe birouri", a declarat Robert Neale, fondatorul companiei.

Portland Trust a finalizat la sfarsitul anului trecut proiectul de birouri Floreasca Park, pe un teren cumparat de la Becali si intentiona sa extinda proiectul pe un lot pe care urma sa-l cumpere tot de la omul de afaceri.

Floreasca Park cuprinde doua imobile de birouri in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu si are o suprafata totala de 37.500 de metri patrati, inchiriata aproape integral. Printre chiriasi se numara Oracle si BASF. Investita in proiect s-a ridicat la 70 milioane euro, finantata de BCR.

Despre o eventuala vanzare a Floreasca Park, Neale spune ca deocamdata nu exista intentia de vanzare, proiectul oferind un confort, dat fiind ca majoritatea contractelor de inchirire sunt pe termen lung, scrie Mediafax.

Portland Trust este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata din Bucuresti, fiind dezvoltatorul cladirii de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca 169A. Opera Center, totalizand 15.800 metri patrati, si Bucharest Business Park, de 24.500 metri patrat, au fost vandute de dezvoltator catre CA Immo.

Compania a fost infiintata in 1997 de Robert Neale si Mark Vydra in Cehia, in scopul de a dezvolta proiecte imobiliare in Europa Centrala. In 1999, compania a fost preluata de grupul american Apollo Real Estate Advisors.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri