Portland Trust /ARES Management a achizitionat 4 hectare de teren in partea de centru-nord a Bucurestiului, pentru a dezvolta un nou proiect de birouri eficient energetic.

Terenul este situat in cea mai dinamica zona de business a Capitalei, unde Portland Trust planuieste sa dezvolte un amplu proiect de birouri. Acesta va fi al cincilea proiect de birouri dezvoltat in capitala de Portland Trust. Surse din piata au declarat pentru wall-street.ro ca valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa 20 mil. euro, pretul mediu pe mp fiind de aproximativ 500 de euro.

Vanzatorul terenului a fost Nusco Group, iar consultantul imobiliar al tranzactiei a fost Ionut Petcu, head of land - The Advisers/Knight Frank. Theodor McCann, partener al companiei Constantinovici, McCann si Asociatii, a asigurat consultanta juridica.

Compania Portland Trust a construit in Bucuresti circa 120.000 mp de spatii de birouri, dezvoltand Opera Center (livrat in doua faze: in 2001 si 2002), Bucharest Business Park (2006), Floreasca 169A (2009) si Floreasca Park (2013). Anul acesta, Portland Trust a finalizat inchirierea celui mai recent proiect al sau, Floreasca Park (37.500mp GLA), al carui agent exclusiv este The Advisers/Knight Frank. Dupa ce au semnat cel mai mare contract de pre-inchiriere pe piata (Oracle – 25.000 sq m in 2012), The Advisers/Knight Frank a semnat inchirierea spatiului disponibil catre companii importante la nivel global, precum Allianz si doua noi companii americane recent intrate pe piata locala: Kellogg’s si Kalon.

Citeste si:
Topul celor mai scumpe tranzactii cu terenuri in Bucuresti
Tranzactii cu terenuri in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ubisoft se muta in J8 Office Park, dezvoltat de Portland Trust